top of page
Lk8rI8qUSTOLvKQUGa+17g.jpg

ENERGETSKA MEDICINA

 

Energetska medicina koristi drevne iscjeljujuće tehnike koje transformiraju tijelo, iscjeljuju dušu i mijenjaju način na koji živimo. Temelji se na spoznaji da se sastojimo od svjetlosti koja je čvrsto povezana u materiju i da oko našeg tijela postoji svjetlosno energetsko polje koje je informacijsko polje i organizira, iscjeljuje i održava dugovječnost i zdravlje tijela. Potječe od drevnih naroda južne Amerike koji su živjeli u skladu s prirodom i koji su znali kako iscijeliti tijelo i izbjeći bolest. Za razliku od zapadne medicine koja djeluje liječenjem bolesti, energetska medicina djeluje stvarajući uvjete za zdravlje djelovanjem na razini energetskog polja prije nego što se bolest manifestira. Ona se ne koristi za izliječenje od akutnih stanja ( npr ako vas ugrize zmija ili ako doživite prometnu nesreću) ili neizlječivih bolesti ( karcinom), ali ona služi da se otkrije zašto je do tog stanja došlo. Postoji razlika između liječenja i iscjeljivanja.

Liječenje podrazumijeva tretiranje bolesti eliminiranjem simptoma. Liječenje rijetko rezultira iscjeljenjem. S druge strane, iscjeljivanje djeluje na uzrok bolesti ( koji je najčešće posljedica traume ) i posljedično na toksične emocije koje dijele osobu od zdravlja i sreće. Bolest je posljedica imprinta (utisaka) u našem svjetlosnom energetskom polju koji nastaju zbog te traume i djeluju na tijelo. Iscjeljenje transformira život pojedinca, dovodeći ga u stanje mira i ravnoteže djelujući na svaki aspekt njegovog života. Moguće je da energetskim djelovanjem i promjenom načina života dolazi i do iscjeljenja od bolesti. 

Učenja o energetskoj medicini južnoameričkih naroda na zapad  donio je dr Alberto Villoldo koji je preko 30 godina proveo proučavajući njihov život i energetske tehnike koje primjenjuju. Njegov rad i učenja danas su  poznata u čitavom svijetu i njegova škola The Four Winds Society jedna je od glavnih u svijetu u području energetskog iscjeljivanja.  Imaju čvrst temelj u povezanosti i poštivanju prirode i svega što nas okružuje, svih živih bića. Niti jedna od tehnika koje se primijenjuju ne protive se niti jednoj religiji u svijetu, duboka etičnost i poštovanje prožimaju ova učenja. 

Temeljna tehnika u energetskoj medicini je iluminacija (prosvijetljenje). Sastoji se od pronalaska imprinta- utisaka u našem svjetlosnom energetskom polju koji stvaraju predispoziciju za određena ponašanja, emocije i uvjerenja ( to su psihološke , fizičke i duhovne traume nas samih, naših predaka ili kolektivne traume),  brisanja tih utisaka energetski prije nego se fizički manifestiraju u tijelu kao bolest. Svaki od imprinta vezan je za određenu čakru koju energetski čistimo i na kraju obasjavamo čistom bijelom svjetlošću ( iluminiramo). To je proces kojim se iscjeljujemo od naših trauma, trauma naših predaka, da više nismo definirani našim pričama već da postanemo svjesni da smo sami stvaraoci naše sudbine. 

Iluminacija je sastavni dio tretmana koji još može uključivati i druge tehnike: ekstrakciju- kojom izvlačimo energije koje ne pripadaju nama 

vraćanje izgubljenih dijelova duše (soul retrieval) - koje smo izgubili zbog određene traume u našem životu

decoupling- resetiranje sustava ‘borba ili bijeg’ ( fight or flight) koji je zbog stalnog stresa prisutan kod većine i dovodi do iscrpljivanja naših nadbubrežnih žlijezda a time i organizma

kidanje veza (cord cutting)- prekida se toksična povezanost, dok povezanost ljubavlju ostaje

Destiny retrieval- traganje za najvišom sudbinom 

Tretmani su povoljni kod raznih životnih problema, stresa, trauma, strahova, emocija, bolesti i događaja koji se stalno ponavljaju u životu. Treba napomenuti da to nisu psihoterapijski tretmani, niti je tretman zamjena za medicinsko liječenje. Nakon kratke uvodne priče, usmjeravamo se na problem i tražimo gdje se on nalazi u energetskom polju i nakon toga slijedi energetski tretman. Za vrijeme tretmana duboko ste opušteni i možete osjetiti toplinu ili hladnoću, strujanje energije, lagani pritisak. Trajanje tretmana je otprilike 45min ili više ovisno o tehnici. Bitno je da za vrijeme tretmana imate mjesto gdje možete u miru leći i biti neometani i da nakon tretmana ne planirate nikakve velike aktivnosti ili obaveze.

Prednost svih tehnika energetske medicine je da ne postoji ograničenje zbog udaljenosti. Bilo da živite u drugom gradu, državi ili kontinentu tretman je moguće odraditi i na daljinu, preko zooma, skypa ili bilo koje druge internetske veze što je u današnje vrijeme i sve prihvatljivije. Energija nas okružuje i povezuje i za iscjeljivanje ne postoje granice. Iscjeljivanjem se budi vizija o iscjeljenoj prirodi i iskustvu beskonačnosti.

O meni:

Moje ime je Vlatka i liječnik sam po struci. Nakon završenog medicinskog fakulteta uslijedila je specijalizacija iz anesteziologije.  Kao anesteziolog radim u jednoj od zagrebačkih bolnica. Tijekom školovanja dobro sam upoznala ljudsko tijelo i njegovo funkcioniranje  kao i metode liječenja zapadne medicine. No oduvijek me privlačila i alternativna strana. Stoga sam krenula otkrivati i onu drugu stranu Einsteinove jednadžbe- energetsku. Put je krenuo sa  Reikijem I i II , preko osnovnog i naprednog tečaja theta iscjeljivanja. Zbog interesa za kinesku medicinu, osnove medicinske akupunkture uklopile su se u moj put koji se sada zaokružio sa tečajem energetske medicine dr Alberta Villolda i njegovog The Four Winds Society udruženja, koji je donio i dalje donosi i osobna iscjeljenja. 2023. sam također završila Tečaj iz fitoaromaterapije upoznavajući kako biljke i eretična ulja mogu pomoći kod mnogih stanja i bolesti. Zapadna medicina naučila me kako liječiti, energetska kako iscijeliti. Želja mi je pomoći drugima da pronađu svoje iscjeljenje , promijene svoj život i da sanjaju svoj svijet u postojanje. 

 

Energetsko iscjeljivanje je za Vas ako:

- se osjećate izgubljeno,  ne napredujete u životu

- imate stalno ponavljajuće obrasce događaja, trauma, veza, bolesti

- ste stalno u stresu

- imate neriješene strahove, emocije, traume koje su obilježile Vaš život

- želite promjenu u svom životu i želite promijeniti sebe

- osjećate da više niste osoba koja ste bili prije

- osjećate da nedostaje dio Vas, Vaše duše

Svi tretmani odvijaju se preko Zooma, Skypea ili Google Meeta.

Za sve upite o tretmanima javite se na mail adresu: hummingbirdmedicine8@yahoo.com

bottom of page